İçeriğe geç

Sınır Sözlük Anlamı Ne

Siniri sözlük anlamı nedir?

İki komşu devletin topraklarını ayıran sınır ve çizgidir. Bir şeyin niceliksel ve niteliksel olarak yükselebileceği veya alçalabileceği en yüksek ve en alçak noktaya da sınır denir.

Sınır ne anlama gelir?

Coğrafi bir terim olarak da kullanılan “sınır” terimi, komşu devletlerin topraklarını net bir şekilde ayıran çizgiyi ifade eder.

Limitini sözlük anlamı nedir?

Orijinal dilinde “limit” olarak yazılan bu kelimenin sözlük anlamı limittir. Bir şeyin ulaşabileceği en yüksek noktaya limit denir.

Sınırın ne demek?

Sınır veya hudut, hükümetler, eyaletler veya bir ülkenin idari olarak bağımsız kısımları gibi siyasi birimlerin coğrafi uç noktalarını veya yasal yargı alanlarını tanımlayan bir terimdir.

Sinirleri anlamı nedir?

Sinirler, beyinden gelen mesajların vücudun farklı bölgelerine iletilmesini ve vücudun farklı bölgelerinden gelen sinyallerin beyne iletilmesini sağlayan iletim sistemleridir.

Sınır kelimesinin kökü nedir?

Türkçede kullanılan sine, synergy, synesthesia, synopsis, synonym, sinormal, synkinesis vb. kelimelerin başında eski Yunanca sın ön eki bulunur. Yunanca sinoros kelimesi syn (ortak, birlikte) ve oros (sınır, hudut; sınır taşı) kelimelerinden oluşmuş olup sınır biçimine dönüşmüştür.

Sınırlar nelerdir?

Yetişkin ve Aile • Başkalarına nasıl davranmaları gerektiğini söyler ve bireyi istismardan korur. • Birey ile çevresi arasında sağlıklı bir ayrım (fiziksel ve duygusal) sağlar. … • Fiziksel sınırlar. • Cinsel sınırlar. • Duygusal sınırlar. • Manevi veya dini sınırlar. • Maddi sınırlar. • Zamansal sınırlarDaha fazla makale… • 12 Temmuz 2021

Sınır koymak nedir?

Sınır koymak ne anlama geliyor? Sınır koymak, insan ilişkilerinin en önemli noktalarından biridir. İnsanların sınırlarının kapsamını ve geçirgenliğini belirlemesini içerir. Sınır koymayın; kişisel alanımızı, değerlerimizi ve ihtiyaçlarımızı gösterir.

Sınır kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Border, line ve road kelimeleri border kelimeleriyle aynı anlama gelir. Border kelimesinin eş anlamlısı nedir? “Border” kelimesiyle aynı anlama gelen kelimeler en sık araştırılan bilgiler arasındadır.

Limitin tanımı nedir?

Matematikte limit, bir fonksiyonun belirli bir noktaya yaklaşırken aldığı değerdir. Limit kavramı, fonksiyonların davranışlarını incelemek ve türevler ve integraller gibi önemli matematiksel araçları tanımlamak için kullanılır.

Limitin eş anlamlısı nedir?

kısıtlamak, kısıtlamak, geçişliler f kısıtlamak.

Limiti ilk kim bulmuştur?

Limit kavramı çok eski zamanlardan beri kullanılsa da daha sonra unutulmuş ve Newton ve Leibniz’in eserlerinde yer almıştır.

Sınır nedir psikolojide?

Sınırlar, bireylerin iletişim sırasında karşı taraftan koruması gereken tutumlar, inançlar, değerler ve kararlardır. Sınır, bireyin psikolojik tutumudur, aslında bireyin kendisidir. Olduğu, olacağı ve olmayacağı şeydir. Başka bir deyişle, sınırlar bizim seçimlerimizdir.

Sınır hattı nedir?

1) Sınır çizgisi: İki komşu devletin ülkelerini ayıran, anlaşmalarla belirlenen ve gerekli yerlerin özel işaretlerle işaretlendiği siyasi çizgidir.

Sınır bölge ne demek?

Sınır bölgesi, her iki devletin sınırlarına bitişik, eyaletler arası sınırların etrafındaki, güç ilişkilerinin belirginleştiği, komşu sınır toprakları üzerinde belirgin bir etkiye sahip olduğu, farklı etnik grupların resmi veya gayrıresmi, yasal veya yasadışı olarak birbirleriyle etkileşimde bulunduğu yerleri ifade eder.

Sinirleri gerer sözlük anlamı nedir?

Öfkelenmeye hazır olma hali, “sinirlerin gergin olması” ifadesiyle kullanılır. Bir olay karşısında kişinin yavaş yavaş öfkelenmesini anlatmak için kullanılan bir ifadedir.

Sinirlenmenin anlamı nedir?

(< sinirlenmek + öfkelenmek) Öfkelenmek, hiddetlenmek, telaşlanmak, gerginleşmek, asabi olmak: Teyzemin daha da sinirlenmesinden korkarak bahsi iptal ettim (Peyâmi Safâ).

Öfkenin anlamı nedir?

Kelimenin tam anlamıyla öfke, saldırganlık ve hatta hayal kırıklığı, incinme, adaletsizlik veya tehdit edilme hissi karşısında şiddet anlamına gelen öfke, kontrol edilebilirse yapıcı olabilen bir duygudur. Eğitim, farkındalık, sorumluluk ve kişisel altyapı ile doğru tepkiye dönüştürülebilen bir duygudur.

Sabırın sözlük anlamı nedir?

Sabır; kelime anlamı olarak tahammül ve sebat anlamına gelir; zor şartlarda, zorluklara ve sıkıntılara, cesaret ve kararlılığı kaybetmeden katlanmak, hatalara rağmen doğru yolda sebat etmek demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir