Kestane şekeri nedir, nasıl yapılır?
Kestane şekeri, kestane ve şeker şerbeti karışımından yapılan bir tatlıdır. Bursa’nın en meşhur tatlılarından biridir. Kestane şekeri, Bursa ili sınırları içerisinde bulunan Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılır. Kestane şekeri, haşlanmış kestanelerin soyulup tülbente bağlanıp kaynar şerbetin içine batırılmasıyla yapılır.
Kestane nasıl yapılır şekerli su ile?
Kestaneleri suya koyun ve oda sıcaklığında 1-2 saat bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve 2 küp şeker ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Kestaneler yumuşadığında suyunu süzün ve çıkarın.
Bursa kestanesi kabuğu nasıl soyulur?
Bir tarafı kömürleştiğinde, diğer tarafını yüksek ateşte kömürleştirin. Kızarttıktan sonra, kestaneleri soğumadan ılık olana kadar soyun. Afiyet olsun.
Kestane şekeri kaç günde bozulur?
Bu çalışmanın sonuçları şu şekilde özetlenmiştir: – Mayalar ve küfler kestane şekerinin bozulmasına neden olur. – Kestane şekerlerinin buzdolabında raf ömrü bir aydır. Oda sıcaklığında yaklaşık 2 haftalık bir raf ömrü belirlenmiştir.
Kestane şekeri sağlıklı mı?
Bağışıklık sisteminiz zayıfsa kestane şekeri tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve çinko gibi mineraller açısından oldukça zengindir. C vitamini kaynağıdır. Özellikle kış aylarında hastalık riskinizi ortadan kaldırır.
Kestane şekeri nasıl servis edilir?
Servis ederken şerbeti süzebilir veya şerbetle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kestane şekerli suda mı tuzlu suda mı?
Haşlanmış kestane tarifi (suda kestane) nasıl yapılır? Kestaneleri iyice yıkayın ve gösterildiği gibi kabuğunu kesin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin, tuz ve şeker ekleyin, yüksek ateşte 3-4 dakika kaynatın ve sonra düşük ateşte 25 dakika pişirin. Bir süzgeç yardımıyla süzün ve tadını çıkarın.
Çin kestanesini nasıl anlarız?
Çin kestanesinin kahverengi kabuğu yerli kestanelere göre daha açık renklidir. Çin kestanesinin kabuğu da daha sert bir yapıya sahiptir. Kabuk sert olduğu için pişirildikten sonra kolayca çıkmaz.
Kestane en güzel şekilde nasıl pişirilir?
Kestaneleri fırın torbasında pişirmek için kestaneleri yıkayın ve geniş yüzeylerinden kesin. Yaklaşık 10 dakika suda beklettikten sonra fırın torbasına yerleştirin. Fırın torbası birkaç yerinden delindikten sonra 200 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
Kestanenin kolay soyulması için ne yapılır?
Kestaneleri fırından çıkardıktan sonra bir kaseye koyun. Kaseyi bir havluyla örtün. Kestaneleri 15 dakika dinlendirin. Kestaneleri soyun. 15 dakika sonra, kabuklarını ve derilerini ellerinizle kolayca soyabilmelisiniz.
Kestanenin kabuğundan ayrılması için ne yapmalı?
Kestaneleri haşlayın: Kestaneleri 5-10 dakika haşlayın. Kestanelerin soğumasını bekleyin. Kabuklarını ve zarlarını çıkarın.
Kestane ıslatırken tuz atılır mı?
😍👇🏻 MALZEMELER 🔸kestane 🔸ılık su 🔸1 yemek kaşığı tuz TARİFİ Önce bir kapak alıp kestaneyi gösterdiğim gibi soyuyoruz. Sonra ılık tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Suyun üstünde kalan kestaneleri kontrol ediyoruz çünkü genelde kurtlu veya çürük kestaneler suyun üstünde kalıyor.
Kestane şekeri buzdolabına konur mu?
Saklama koşulları: Ürünler serin yerde veya buzdolabında saklanmalıdır. Güneş ışığından koruyunuz. Alerjen uyarısı: Candy Chestnut üretim holünde fıstık, diğer sert kabuklu meyveler ve susam içeren ürünler bulunmaktadır.
Tarihi geçmiş kestane şekeri yenir mi?
Yani son kullanma tarihi geçmiş şekerleri yemenin güvenli olup olmadığını merak ediyorsanız, kısa cevap evettir. Genel olarak, son kullanma tarihi geçmiş şeker tüketmenin bir güvenlik riski yoktur. Şeker, stabil bir maddedir ve diğer yiyeceklerin aksine bakteri veya küf barındırmaz.
Tencerede kestane şekeri nasıl yapılır?
Su ve şekeri orta ateşte bir tencerede kaynatın, limon suyunu ekleyin ve kaynadığında karıştırın. Kestaneleri ekleyin ve koyulaşıp renk alana kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Şurup koyulaşıp kestaneler renk aldığında, ocağı kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis edin.
En iyi kestane şekeri markası hangisi?
Kestane şekeri denince akla ilk gelen Bursa’dan değil Türkiye’den gelen firma Kafkas’tır. Kafkas, yıllardır Bursa’da üretim yapan ve kaliteden ödün vermeyen bir aile işletmesidir.
Kestane kabuğu en kolay nasıl soyulur?
Herhangi bir temiz, kullanılmamış lastik eldiven işe yarar. Kestaneleri kabukları soyulmaya başlayana kadar teker teker ovalayın. Yeterince uzun süre pişirilirse kabuklar kolayca soyulmalıdır.
Kestane şekeri nasıl ortaya çıkmıştır?
20. yüzyılın başlarından beri üretilen bu lezzet, soyulmuş kestanelerin şerbet içinde kaynatılıp daha sonra tatlandırılmasıyla elde ediliyor. Geçmişte Anadolu’nun başkenti Ankara’dan gelen heyetlerin Bursa’dan dönüşlerinde Atatürk’e kestane şekeri getirdikleri bilinmektedir.
Kestane faydaları nelerdir?
Kestaneler C vitamini, gallik asit, ellajik asit, tanenler, alkaloitler ve çeşitli polifenoller açısından zengindir. Bu bileşiklerle yüksek antioksidan potansiyeline sahiptir ve vücuttaki iltihabı önler. Antioksidan özelliğiyle kalp hastalıklarına ve kansere karşı da koruma sağlar.